MONOPAK 3000 10 P TF clean

NAMENA MAŠINE

MONOPAK 3000 10 P TF clean je automatska mašina za pakovanje tečnih proizvoda i kremova u polistirenske posude sa zavarivanjem PP folijom i polistirenskim uskočnim poklopcima u zoni natpritiska. Najmasovniju primenu ova mašina ima na linijama za pakovanje kiselo-mlečnih proizvoda u zapreminama od 0,70 do 1,00 litara u posude sa uskočnim poklopcem, kapaciteta 3000 komada na sat.

Koncepcija mašine je takva, da se u automatskom ciklusu obavljaju sinhronizovane funkcije: uzimanje posuda iz šaržera sa tretmanom UV lampama, doziranje sa odmeravanjem, uzimanje poklopaca iz šaržera sa tretmanom UV lampama, spuštanje poklopaca, nabijanje poklopaca, ink-jet datumiranje i odlaganje punih zatvorenih čaša na prihvatni obrtni sto.

TEHNIČKI OPIS

Ova dvoredna, linijska horizontalna mašina radi u taktnom režimu rada, i prema vrsti pogona i načinu funkcionisanja predstavlja kombinaciju mehaničkih i pneumatskih mehanizama – modula.

Na razdelnom reduktoru se nalazi lančanik sa sigurnosnom čivijom, koji čuva mašinu od preopterećenja Ulogu međufaznog povezivanja svih elemenata ciklusa mašine vrši transporter, koji prenosi čaše od jednog mehanizma do drugog, sve do izbacivača čaša koji ih iznosi na prihvatni obrtni sto odakle ih poslužilac skuplja i zbirno pakuje.

Mašina je izrađena za punjenje u posude po uzorku. Doziranje je sa protokomerima firme KROHNE i sfinkteriama firme FESTO što omogućava punjenje i sa komadićima voća do 8 mm a napajanje dozatora se vrši iz posude koja se nalazi na mašini.

Napunjene posude se transportuju do sklopa za zatvaranje PP folijom. Premotavanje folije se vrsi pomocu elektro motora, sklop je opremljen sistemom za namotavanje otpada. Odsecanje PP folije se vrsi specijalno profilisanim nozevima koji su prilagodjeni izgledu i obliku posude.

Masina je opremljena upravljackom jedinicim sa touch panelom za sto lakse upravljanjem parametrima procesa eksplatacije.
Pranje CIP je kompletno automatizoavano a četiri obrtna ventila su sastavni deo mašine. Postolje mašine, zaštitne obloge, i ostali elementi koji dolaze u kontakt sa materijom koja se pakuje su izrađeni od nerđajućeg čelika. Mašina se isporučuje sa traverznom i ink-jet štampačem.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

 

– kapacitet mašine Q = 3000 posuda / h
– opseg doziranja 0,70 – 1.0 l
– instalisana snaga Pi = 1.30 kW
– nazivni napon 3 x 380 V  50 Hz
– nazivni pritisak p = 6 – 8 bar
– potrošnja vazduha (na 6 bar-a) 850 Nl / min
– dimenzije mašine D x Š x V 3700 x 1300 x 2300 mm
– masa mašine M = 1550 Kg
– prečnik venca posuda D = po uzorku
– prečnik venca za PP zavarivanje D = po uzorku

TEHNIČKA DOKUMENTACIJA