DOZOPAK 1000 – 2000 UP

NAMENA MAŠINE

DOZOPAK 1000 – 2000 UP namenjen je za punjenje posuda tečnih i pastoznih materija koje se koriste u mlekarskoj, hemijskoj i drugim industrijama u zapreminama do 1,00 litra.

Moguća je i dogradnja raznih verzija posuda do 5 litara, takodje I raznih opcija doziranja uz neophodno podešavanje određenih parametara.

TEHNIČKI OPIS

DOZOPAK 1000 – 2000 UP  je horizontalnog tipa, linijska i automatizovana, sa automatskim ulaganjem posuda na transporter kao i iznošenja sa istog. Prema vrsti pogonskih elemenata ovo je pneumatsko mehanička mašina.

Kompletna mašina je izrađena od nerđajućeg čelika. Proces rada je elektronski upravljan PLC – om. Mašina se sastoji iz sledećih sklopova, koji u tehničkom i tehnološkom smislu predstavljaju jedinstvenu celinu: dvoredni transporter za posude, uzimanje posuda, modul za doziranje, spuštanje i nabijanje uskočnih poklopaca

Dvoredni transporter za boce se sastoji od prokronske šarnirne trake, pogonske i zatezne jedinice i elemenata za precizno vođenje trake. Sastavni deo transportera čine i elementi za podešavanje položaja trake u zavisnosti od veličine amabalaže, kao i nosači transportera i zaštitne obloge. Na traci se nalaze trnovi koji služe za vođenje i pozicioniranje posuda.

Pogonska jedinica se sastoji od motoreduktora i koračnog reduktora koji obezbeđuje taktno (koračno) kretanje trake. Ovaj mehanizam obezbeđuje bestrzajno kretanje transportera, kao i precizno pozicioniranje posuda na dozirnim stanicama. Ambalažu iz šaržera mehanizam unosi taktno na transporter i ona može biti raznih oblika i dimenzija

Modul za doziranje je izveden kao klipni dozator sa pneumatskim pogonom i preciznom mehaničkom kontrolom dozirane količine. Usisavanje tečnosti se vrši iz posude koja se nalazi pored mašine (‘sa poda’).

Ventilski sistem obavlja razdvajanje taktova usisavanja i potiskivanja tečnosti a u idućoj fazi ciklusa je uzimanje i nabacivanje uskočnog poklopca.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

 

 

– kapacitet mašine Q = 1000 – 2000 posuda / h
– opseg doziranja 0,20 – 1,0 lit
– instalisana snaga P = 0.55 – 0,75 kW
– nazivni napon 3 x 380 V ; 50 Hz
– nazivni pritisak P = 6 – 8 bar
– potrošnja vazduha (na 6 bar-a) 70 Nl / min
– dimenzije mašine D x Š x V 2500 (2800) x 1250 (1500) x 2000 mm
– masa mašine M = 850 – 1220 kg
– prečnik venca posude D = po uzorku