CANPAK 500

NAMENA MAŠINE

CANPAK 500 je mobilna punilica limenki namenjena za punjenje svih vrsta craft piva u mini pivarama. Namenjena je za ispiranje, punjenje, zatvaranje i završno pranje limenki u formatima 0,33l, 0,44l i 0,5l , proizvođača Ball Packaging. Promena volumena punjenja je veoma brza i jednostavna i traje najviše 30 minuta.

TEHNIČKI OPIS

Mašina CANPAK 500 je horizontalnog tipa, linijska i automatizovana, sa ručnim ulaganjem limenki na rotacioni sto. Prema vrsti pogonskih elemenata ovo je pneumatsko elektro- mehanička mašina.
Proces rada je elektronski upravljan. Mašina se sastoji iz sledećih sklopova, koji u tehničkom i tehnološkom smislu predstavljaju jedinstvenu celinu: ispiračica, ulazni rotacioni sto, jedinica za uduvavanje CO2, jedinica za punjenje piva, tobogan za spuštanje i pozicioniranje poklopaca, jedinica za pertlanje poklopaca, kadica za završno ispiranje limenki. U sklopu mašine je i integrisan CIP za pranje ispiračice i glava za punjenje. Transporter limenki je pokretna linearna traka. Sastavni deo mašine čine i elementi za podešavanje položaja glava za punjenje, tobogana za spuštanje zatvarača i pertlača u zavisnosti od veličine amabalaže, kao i nosači transportera i zaštitne obloge.

Pogonska jedinica se sastoji od motoreduktora za pogon linijske trake i frekventno upravljanog motora za pogon roto stola. Ovaj mehanizam obezbeđuje kontinuirano kretanje transportera, kao i precizno pozicioniranje limenki na radnim stanicama. Modul za doziranje je izveden kao vremenski regulisan dozator sa pneumatskim pogonom i vizuelnom kontrolom dozirane količine. Doziranje piva se vrši direktno iz tankova. Ventilski sistem obavlja razdvajanje doziranja za svaku glavu pojedinačno i mogućnost korekcije u dva nivoa. Jedinica za odvajanje i spuštanje poklopaca se sastoji od šaržera u koji se smeštaju poklopci, tobogana za spuštanje pojedinačnih poklopaca, kao i podesivog mehanizma za postavljanje poklopaca na napunjenu limenku. Jedinica za pertlanje se sastoji od postolja, pneumatskog cilindra za pozicioniranje limenki. dva motora sa reduktorima za pogon pertlača, pneumatskog cilindra za podizanje limenke u položaj za pertlanje, dva titanijumska pertlača za završno zatvaranje. Nakon zatvaranja, limenke upadaju u kadicu sa vodom za završno ispiranje, a sušenje poklopaca se obavlja ručno na posebnoj pneumatskoj stanici. Na liniji se nalazi i integrisana vaga za merenje težine.

CANPAK 500 je izrađen od nerđajućeg čelika a procesom upravlja programabilni logički kontroler (PLC).

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

– kapacitet mašine Q = 500 limenki / h
– opseg doziranja 0,33 – 0,5 l
– instalisana snaga Pi = 2.9 kW
– nazivni napon U = 3 x 380 V  50 Hz
– nazivni pritisak P = 6 – 8 bar
– potrošnja vazduha (na 6 bar-a) 140 Nl / min
– dimenzije mašine D x Š x V 3000 x 1200 x 1700 mm
– masa mašine M = 315 Kg

TEHNIČKA DOKUMENTACIJA